Ravioli İtalya’nın eşsiz lezzetlerinin başında geliyor. Özellikle İtalya’da yapılan ve dünya genelinde bilinen ve sevilen bu lezzet Masterchef ekranlarında da yapıldı. Bu sebeple birçok kişi ravioli tarifi üzerine araştırmalar yapıyor. Ravioli sosu da son derece önemli bir detay olarak bilinmekle birlikte ravioli ıspanaklı ravioli, peynirli ravioli ve çikolatalı ravioli olarak biliniyor. Bunun yanı sıra bunu araştıran kişiler ravioli nedir sorusunu soruyor. Peki, Ravioli nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MALZEMELER
Hamuru İçin:
1,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1/4 su bardağı kakao
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet çırpılmış yumurta
Dolgusu İçin:
80 gram beyaz çikolata
80 gram bitter çikolata
250 gram mascarpone peyniri
250 gram labne peyniri
1 adet çırpılmış yumurta
2 damla vanilya aroması
Hamurları Yapıştırmak İçin:
1 adet çırpılmış yumurta
Frambuaz Sos İçin:
2 su bardağı dondurulmuş frambuaz
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek İçin:
5 adet çilek
6 adet frambuaz
1 tatlı kaşığı şeker draje
1 yaprak taze nane
TARİF
Daha önceden elenmiş olan un ile pudra şekeri, kakao, tuz, sıvı yağ ve çırpılmış yumurtayı bir kase koyun.
Karşıştırıp yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakın.
Ocakta beyaz ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın.
Ayrı bir kapta mascarpone peyniri, labne peyniri, çırpılmış yumurta ve vanilya aromasını karıştırın.
Benmari usulü erittiğiniz ve soğuyan beyaz ve bitter çikolatayı labneli karışımın içerisine ilave edin ve karıştırın. Dolgu kremasını en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Frambuaz sos için tüm malzemeleri bir sos tenceresine aktarın ve karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Buzdolabında dinlenmiş hamuru unlanmış tezgaha alın.
Hamuru iki parçaya ayırıp, her birini tezgaha yapışmayacak şekilde, hafif unlayarak ince bir hamur olana kadar açın.
Buzdolabında katı kıvama gelmiş dolgu kremasını, ince açtığınız hamur parçalarından bir tanesine, aralarında 2 parmak boşluk olacak şekilde sıkma poşeti veya kaşık ile koyun.
Dolguyu koyduğunuz yerler haricinde kalan hamur kısımlarına fırça yardımıyla çırpılmış yumurtayı sürün.
Dolgu koyduğunuz hamurun üzerine yavaşça diğer hamuru koyun ve parmaklarınızla yapıştığına emin olun.
Bir pizza kesici veya bıçak yardımıyla raviolileri kare olacak şekilde kesin. Eğer tırtıklı kesiciniz yoksa çatal yardımıyla şekil verebilirsiniz. Raviolileri, yaklaşık 15 dakika kadar buzlukta sertleşmesini bekleyin.
Kaynayan suya raviolileri yavaşça koyun ve 5 dakika kadar pişirip, süsleyerek servis edin.
MEHMET FENER