Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte restoran ve lokantalar da iftar menülerini hazırlamaya başladı. Ancak bu sene iftar menülerinin fiyatları geçen seneye göre iki katına yakın arttı. İstanbul’daki restoranlarda kişi başı iftar menüsü 500 liradan başlıyor, 5 bin liraya kadar çıkabiliyor.
NTV’nin haberine göre, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, kendi işletmesinde geçen sene 900 TL olan iftar menüsünün bu sene 2 bin 500 TL’ye yükseldiğini söyledi.
Bingöl, “Menülerde yüzde 100’e yakın bir zam var. Restoran ve lokanta fiyatlarının çok yüksek olduğu yönünde çok şikayet alıyoruz. Bu sene de yüzde 100’ün altında bir zam olmayacak.” dedi.
Müşteriler ise artan fiyatlara tepkili. Birçok müşteri, evde oruç açmanın daha ekonomik olduğunu belirtiyor.
Fiyat artışının temel sebebi ise gıda ürünlerindeki zam. Özellikle kırmızı et fiyatlarındaki yükseliş, iftar menülerini de etkiliyor. Müşteriler, fiyatların denetlenmesini ve makul seviyelere çekilmesini istiyor.