Prostat , erkeklerde idrar torbası (mesane) çıkışında yer alan, içerisinden idrar kanalı geçen ve yaşlanmayla birlikte erkeklik hormonlarının etkisiyle büyümeye açık bir organdır. Bu büyüme prostatın içerisinden geçen idrar kanalını sıkıştırmakta ve kitle etkisiyle mesane çıkışını kapatarak idrar ile ilgili şikâyetlere neden olmaktadır.

AVANTAJLI VE KONFORLU BİR AMELİYAT YÖNTEMİDİR

ThuFLEP ameliyat yöntemi hastaya sağladığı avantajları ve artık prostat dokusu kalmadığından dolayı tekrarlama ihtimalinin çok daha düşük olması sebebi ile Altın standart ameliyat tekniği olma yolunda ilerlemektedir. Dokular üzerinde daha az derinliğe ulaşması sayesinde daha az kanama meydana gelir. İdrar kaçırma riskini en aza indirir.  Ayrıca prostat kapsülü üzerinden geçen sinirler daha iyi korunabildiği için cinsel fonksiyonlar (ereksiyon) etkilenmemektedir. Thulium lazer tedavisi ,  hastanın hızlı iyileşmesini sağlarken, daha az komplikasyon ve daha kısa hastanede kalış süresi sağlamaktadır. Bunlarla birlikte ,kan sulandırıcı ilaç kullanımına ara veremeyen riskli hastalar için önemlidir.

THUFLEP KESİK OLMADAN LAZERLE YAPILAN BİR AMELİYAT YÖNTEMİDİR

Thulium lazer yönteminde dış idrar deliğinden , idrar kanalına (üretra) girilerek prostat kapsülü ile büyümüş prostat dokusu birbirinden ayrılmaktadır. Mesane içerisine atılan büyümüş prostat dokuları daha sonra morselatör adı verilen özel bir cihazla parçalanıp idrar deliğinden vücut dışına çıkarılmaktadır.

THUFLEP GÜVENLİ BİR TEDAVİ SEÇENEĞİDİR

ThuLEP, prostat büyümesi olan her yaş hastada uygulanabilir bir yöntemdir. Tedavi sırasında hastanın genel anestezi almasına gerek kalmaz, işlem için lokal anestezi yani bölgesel uyuşturma yöntemi uygulanır.

Kaynak: Haber Merkezi