Edinilen bilgiye göre, örgüte yönelik operasyon bu sabah erken saatlerde gerçekleştirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bölücü örgüt adına faaliyet gösteren biri KCK/TDÖ (Kürdistan Demokratik Toplum Konfederalizmi/Türkiye Demokratik Örgütlenmesi) sözde sosyal alan ve kurumlar sözcülüğüne bağlı “Avukatlar Boyutu” içerisinde yer alan, 34’ü örgütün gençlik yapılanması YCWK içinde bulunan ve il genelinde yol kapama, yürüyüş, molotoflu eylem gibi sokak eylemleri arayışında oldukları anlaşılan, 3’ü PKK’nın dağ kadrosundan gelen ve 6’sı ise bölücü örgütü fonlanmakla suçlanan toplam 6’sı yabancı uyruklu 44 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı.

Savcılık talimatıyla harekete geçen İstanbul TEM ekipleri, 12 ilçede eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonel çalışmalarda aranan zanlıların 37’si gözaltına alındı. Söz konusu örgüt üyelerinin kaldıkları ikametlerde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital materyallere ve yasaklı yayınlara el konulduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere TEM şubeye getirildi. Zanlıların polisteki ifade işlemlerinin ilerleyen saatlerde başlayacağı bildirildi.

Kaynak: İHA