Yıl sonu yaklaştıkça asgari ücret artışına ilişkin tahminler ve açıklamalar ardı ardına gelmeye başladı. Son gelen bilgilere göre patronlar asgari ücret için beklediği tutarı açıkladı.

İŞVERENLER ASGARİ ÜCRET İÇİN TAHMİNLERİNİ AÇIKLADI

Vatandaşların gözü asgari ücrete yapılacak zam haberine çevrildi. Aralık ayında aktif nüfusun büyük bir kısmını ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesi süreci başlıyor. Asgari ücret artışının miktarı Aralık ayında belli olacak.

Artış oranıyla ilgili ilk mesaj patronlardan geldi. Allservice Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akyüz, asgari ücretteki artışa ilişkin açıklama yaptı.

Ebru Akyüz, "Asgari ücret zammında işverenlerin beklentileriyle oluşan bir tahmin var. Bu rakamın 25.500 TL civarında olacağı öngörülüyor. İşverenler 2025 bütçelerini bu rakam üzerinden planlamaya başladılar" dedi.

İŞTEN ÇIKARMA MESAJI

Akyüz, konuşmasına şöyle devam etti;

"Hizmet ve üretim sektörlerinde bu rakamlarla firmaların iş gücü azaltmadan yollarına devam etmeleri mümkün gözükmüyor. 2025 yılının hem işçiler için hem de işverenler için çok sıkıntı geçecek.

İşverenler mevcut çalışanlarını kaybetmek istemiyorlar. Asgari ücrete bu yıl ara zam yapılmadı. Ancak işverenlerin bir kısmı çalışanlarına çeşitli yöntemlerle bir çeşit zam uyguladı."

Kaynak: Haber Merkezi