Son zamanlarda doların yeniden yukarı yönlü seyretmesi Söylemez Pasajı esnafını tedirgin etmeye başlattı. Çünkü pasajda satılan tüm ürünler dolar ile alındığından dolardaki ani bir kıpırdanma anında ürünlerin fiyatını arttırıyor. 

DOLARDAKİ KIPIRDAMA KORKUTUYOR

Söylemez Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Azak, ‘’Doların yükselmesi pasaj esnafını tedirgin ediyor. Çünkü pasajda satılan tüm ürünler dolar ile alınıyor. Dolayısıyla dolardaki ani bir kıpırdanma bizleri korkutuyor’’ dedi. 

VATANDAŞA FİYAT VERMEYE ÇEKİNİYORUZ

Vatandaşa fiyat vermeye çekindiklerini sözlerine ekleyen Azak, ‘’Şu anda dünya genelinde yaşanan ekonomik krizden her sektör gibi bizlerde nasibimizi alıyoruz. Elektriğe gelen yüzde 38 zammı söylemeye bile gerek yok. Elektriğe zam gelmesiyle birlikte pasajın gideri 6-7 bin lira arttı. Bunları aidatlara yansıtmalıyız lakin içinde bulunduğumuz durumdan dolayı yansıtamıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

ESNAF CAN SUYU BEKLİYOR

2020 yılında pandemi ile büyük yara alan ancak sonrasında toparlanmaya çalışan küçük esnaf 2023 yılında deprem sonrasında ise ekonomik kriz karşı karşıya kaldı. Satışların gün geçtikçe azaldığına dikkat çeken esnaf, can suyu kredisi talep ediyor. 

Sezon sonu olması ve okulların açılacak olması nedeniyle satışlarda bir gerileme olduğunu kaydeden Azak, ‘’Gaziantepliler, salça, kurutmalık gibi kış hazırlıklarını yapıyor. Bu da işlerimizi olumsuz etkiledi. Yaz mevsimi geçen yıllar gibi olmasa da hareketliydi. Ülke olarak bir pandemi sonrasında bölge olarak bir deprem yaşadık. Şu anda ise ekonomik kriz ile mücadele ediyoruz. Çok büyük bedeller ödedik. Küçük esnaf ayakta kalma mücadelesi veriyor. O nedenle can suyu olacak krediler talep ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: MEHMET FENER