Enflasyon arttıkça pahalı markalardan herhangi bir şey satın alabilme olanağımız azalıyor. Fiyat ve zaman avantajı nedeniyle kullanımı giderek yaygınlaşan online alışveriş siteleri her zaman tüketicinin yüzünü güldürmüyor. Yarı fiyatına satılan Pahalı markaların uygun fiyatlı muadilleri cildinize zarar verebilir. 
Artan enflasyondan kozmetik sektörü de nasibini aldı. Birçok ürün fahiş fiyatlarla satılırken, bu durumdan pay çıkarmak isteyen dolandırıcılar, lüks ve bilinen ürünlerin muadili olduğunu iddia ederek içeriğinde kimyasal maddeler, cilde iyi gelmeyen asitler bulunduran ürünleri satışa sunuyor. 
Sosyal medya takipçileri fazla olan kullanıcılara para karşılığı ürün reklamı yaptıran dolandırıcılar, birçok insanın cildine kalıcı zararlar veriyor. 


Muadil ürün mağduru Güneş Yılmaz, cildinin ürünler sonucunda kızardığını ve cilt rahatsızlığının ilerlediğini belirterek, "Cildim çok kuru, aynı zamanda roza hastalığım var. Yediğim şeyler bile tetikler. Kullandığım sabun ile içeriği aynı olan bir sabun aldım. İçerikleri bire bir aynıydı. Ancak kullandığımda aynı sonucu alamadım. Aksine kızardı ve tahriş oldu." ifadelerini kullandı. 
FİYATA ALDIRMAYIN, BİLDİĞİNİZDEN ŞAŞMAYIN
Kullandığı muadil sabunun fiyatının uygun olduğu için aldığını söyleyen Yılmaz, "Yarı yarıya bir fiyat farkı vardı. Denemek için aldım ama keşke almasaydım. Yüzüm mahvoldu. Kesinlikle fiyata aldanmamak, düzenli kullandığın üründen şaşmamak gerekiyormuş." şeklinde konuştu.

AYLİN CIKCIK

Editör: Aylin Cıkcık