İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan ve siyasi yasak talep edilen davayla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, önemli açıklamalarda bulundu. Özel, siyasi yasağın uygulanması durumunda bir yol haritalarının hazır olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu'na siyasi yasak getirilmesi ihtimaline karşı bir plan hazırladıklarını belirtti. İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 5 yıl siyasi yasak cezası aldığı "ahmak davası"na ilişkin açıklama yapan Özel, "Böyle bir durumda adım adım ne yapacağımızı planladık" dedi.

Imamogluna Siyasi Yasak Ihtimali Ozgur Ozel Yol Haritamiz Hazir 1-1

Özel, davaya ilişkin görüşünü de paylaştı. İmamoğlu'na yönelik siyasi yasağın istinaf mahkemesinde onanacağını ancak Yargıtay aşamasında durdurulacağını öngördü. "Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak gelecek mi? Cumhurbaşkanı adayı olabilir mi? Bu gibi tartışmaların içine çekilmeye çalışılıyoruz, ama bu oyuna gelmeyeceğiz" diye konuştu.

Özel, İmamoğlu'nun erkenden cumhurbaşkanı adayı ilan edileceği iddialarına da yanıt verdi. "Böyle bir şey yok. Ekrem Bey de bunu istemez. Zaten doğru da olmaz. Ekrem Bey, İstanbul'a odaklanmış durumda" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun Davası Ertelendi

Imamoglu Davasi Ertelendi

Ekrem İmamoğlu'nun "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla yargılandığı dava, 20 Kasım 2024 tarihine ertelendi. Beylikdüzü Belediyesi tarafından 29 Aralık 2015'te yapılan hizmet alımı ihalesiyle ilgili olarak İmamoğlu ve 7 kişi hakkında açılan davanın duruşması, Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davada, İmamoğlu için siyasi yasak da içeren iddianameyle ilgili yeni bilirkişi raporu dosyaya eklendi.

İmamoğlu’nun avukatı, iki ayrı heyetten bilirkişi raporu alındığını belirterek, "Suç unsuru olmadığı ortaya çıkmıştır. Beraat kararı verilmesini talep ederiz" dedi. Mahkeme, esasa ilişkin mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar vererek duruşmayı 20 Kasım'a erteledi.

Danıştay, Soruşturma İzni Vermedi

Imamogluna Siyasi Yasak Ihtimali Ozgur Ozel Yol Haritamiz Hazir

Duruşmanın ardından açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, şunları söyledi: "Bu ihaleye yönelik Danıştay’ın soruşturma açılmasına izni vermemesine rağmen, 2022 yılında iddianame düzenlendi. Yani ihaleden 7 yıl sonra iddianame düzenlendi. Bugüne kadar iki bilirkişi raporu geldi ve bu raporlar, ihalelerde herhangi bir kamu zararının olmadığını tespit etti. Ekrem İmamoğlu'nun herhangi bir dahli olmadığı da kaydedildi. Bugün, Mahkeme Başkanı bu bilirkişi raporlarını kaydetti ve İçişleri Bakanlığı'nın itirazını reddetti."

Günaydın, duruşmada Ekrem İmamoğlu hakkında bir başka iddiaya yer verilen bir belgenin sunulduğunu, ancak bunun açık bir iftira niteliğinde olduğunu belirtti. İnternete konulan belge ile mahkemeye sunulan belgenin aynı olmadığını ve Mahkeme Başkanı'nın bu belgenin incelenmemesine karar verdiğini ekledi. Avukatların mütalaanın alınması ve kararın verilmesi taleplerine karşılık savcılık, mütalaanın hazır olmadığını belirterek duruşmayı 20 Kasım tarihine erteledi.

Kaynak: Haber Merkezi