Özel Güvenlik Günü ve Haftası dolayısıyla açıklama yapan Güvenlik-İş Sendikası Gaziantep İl Başkanı Mehmet Fatih Genç, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’nın başlattığı ÖZGE Projesinin, hayata geçmesinin özel güvenlik görevlilerine değer katacağını belirtti.

ÖZGE PROJESİ, MESLEKİ GELİŞİME KATKI SUNACAK

Genç, ‘’Özel güvenlik sektöründe kalite standartlarını yükseltmek ve güvenlik görevlilerinin mesleki yetkinliklerini artırmak amacıyla özel güvenlik sektöründe uzmanlaşma, branşlaşmaya yönelik İçişleri Bakanlığının ve EGM Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının başlattığı ÖZGE Projesinin, hayata geçmesi özel güvenlik görevlilerine değer katacak. Bu proje kapsamında, özel güvenlik görevlilerine yönelik nitelikli eğitimler düzenlenmekte ve sektördeki mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak’’ açıklamasını yaptı.

PROJENİN UYGULANMASI MEMNUNİYET VERİCİ

 ÖZGE Projesinin özel güvenlik görevlilerinin modern güvenlik yönetimi tekniklerini öğrenmelerini sağlayarak, toplumun güvenliğine daha etkin bir şekilde hizmet etmelerine olanak tanıdığını sözlerine ekleyen Genç, projenin uygulanmasıyla birlikte, özel güvenlik sektöründe standartların yükseltilmesi ve güvenlik görevlilerinin mesleki donanımlarının artırılmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

MESLEĞİN ÖNEMİNİ VE ETKİSİNİ ANLATMAYI HEDEFLEDİK

Genç, ‘’Güvenlik-İş Sendikası olarak yürüttüğümüz Özel Güvenlik Farkındalık Projesi, gençler başta olmak üzere toplumun farklı kesimlerine özel güvenlik mesleğinin önemini ve etkisini anlatmayı hedefledik. Bu proje, anaokullarından üniversitelere kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Öğrencilere, özel güvenlik görevlilerinin toplum güvenliği ve düzeni için kritik roller üstlendiğini vurgulayarak, mesleğin gerektirdiği sorumlulukları detaylı bir şekilde aktardık. Bu sayede, özel güvenlik görevlilerinin mesleki saygınlığı ve toplumdaki görünürlüğü artırmayı amaçladık. Bu tür projelere sendika olarak devam edeceğiz’’ açıklamasını yaptı.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ŞİDDET OLAYLARINA MARUZ KALIYOR

Özel güvenlik görevlilerinin sorunlarına değinen Genç, ‘’Özel güvenlik görevlileri, kamu ve özel sektörde hizmet verirken sıklıkla şiddet olaylarına maruz kalıyor. Görevlerini yerine getirirken, zaman zaman fiziksel saldırıya uğramakta, sözlü tacize maruz kalmakta ve hatta hayatlarını kaybetmektedirler. Bu şiddet olayları, genellikle müdahale gerektiren durumlarda veya güvenlik önlemlerini uygularken gerçekleşiyor. Güvenlik-İş Sendikası olarak, özel güvenlik görevlilerinin güvenli çalışma ortamlarında görev yapmaları için gerekli tedbirlerin alınması, şiddet olaylarının önlenmesi ve saldırıya uğrayan görevlilere destek sağlanması gerektiğine inanmaktayız’’ dedi. 


Güvenlik İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Fatih Genç, konuşmasını şöyle tamamladı: ‘’Güvenlik-İş Sendikası olarak, özel güvenlik görevlilerimizin genel kolluk kuvvetleri ile işbirliği içerisinde çalışmasının, kamu güvenliği açısından son derece önemli olduğuna inanıyoruz. İçişleri Bakanlığı'nın ve EGM Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığımızın ‘’Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyonu (KAAN) Projesi’’ kapsamında verdiği eğitimler sayesinde, özel güvenlik görevlilerimiz yetkinliklerini artırarak toplumun huzur ve güvenliğine daha büyük katkılar sağlıyor. Bu doğrultuda KAAN projesini Sendika olarak destekliyor projede emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.’’

Kaynak: MEHMET FENER