Kadıköy’de toplu taşıma aracında yaşanan olay, kadına şiddetin boyutunu bir kez daha gösterdi. Reyhan Demirtaş isimli kadın, evine dönmek için bindiği İETT otobüsünde boş yer ararken Muammer isimli şahısla karşılaştı. Kadın, şahıstan yanındaki küçük çocuğu kucağına alarak kendisine yer vermesini rica etti.
Ancak şahıs, kadının bu isteğine sert bir şekilde karşı çıktı. Aralarında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Şahıs, kadına önce gözüne sonra da midesine yumruk vurdu. Olay sırasında otobüste bulunan bir polis memuru, şahsı etkisiz hale getirdi. Yumruk darbeleriyle yaralanan Demirtaş, şahıstan şikayetçi oldu. Şahıs ise gözaltına alındı.
Bu olay, kadınların toplumun her alanında şiddet görebildiğini bir kez daha ortaya koydu. Bu tür olayların önlenmesi için yetkililerin acil önlem alması ve toplu taşıma araçlarında güvenliği sağlaması gerekiyor.