Esnafın sorun ve taleplerinin görüşüldüğü ziyarette konuşan Gaziantep Oto Makina Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Ramazan Balcı, oto sanayi esnafının en büyük sorunlarından birinin yer sıkıntısı olduğunu belirterek, yetkililerin esnafın bu sesine kulak vermesini ve yeni sanayi sitesi alanları açmalarını beklediklerini söyledi.

31 Mart yerel seçimleri kapsamında ziyaretlerini sürdüren AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, oto sanayi sitesi esnafını ziyaret etti. Gaziantep Oto Makina Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Ramazan Balcı’nın hazır bulunduğu ziyarette esnafın talep ve sorunları ele alındı. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette İl Başkanı Çetin esnafla sohbet ederek gündeme dair istişarelerde bulundu.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ziyarette oto sanayi esnafının sorunlarına ilişkin konuşan Gaziantep Oto Makina Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Ramazan Balcı, özellikle oto sanayi esnafının dükkân sorununa dikkat çekti. TÜİK’in açıkladığı verilere göre Gaziantep’te trafiğe kayıtlı araç sayısının Eylül ayında 645 bin 243 olduğunu anımsatan Balcı, mevcut sanayi sitelerinin bu alana hizmet vermekte yetersiz kaldığını belirterek, esnafın yükünü hafifletecek yeni oto sanayi alanlarının açılması gerektiğini söyledi.

Gaziantep genelinde Küsget Sanayi Sitesi, Aydınlar Sanayi Sitesi, 25 Aralık Sanayi Sitesi, Mavikent Oto Sanayi Sitesi, Şehitkâmil Sanayi Sitesi ve Dünya Tır Garajında esnafın hizmet verdiğini vurgulayan Ramazan Balcı buradaki dükkânların esnafın talebini karşılamadığını söyledi.

Sektörde çok büyük bir dükkân boşluğunun olduğuna dikkat çeken Gaziantep Oto Makina Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Ramazan Balcı sözlerine şöyle devam etti:

“Oto sanayi esnafı olarak sektörümüzün en büyük sorunlarından biri olan yer sıkıntı esnafımızı zor durumda bırakıyor. Yeni dükkân açmak isteyen birçok esnafımız yer bulamamaktan şikâyetçi. Yer bulan esnaflarımız ise fahiş kiralar ile karşılaşıyor. Odamızda konu ile ilgili birçok talep var ama yerimiz olmadığı için taleplere karşılık veremiyoruz. Meslekte kendini geliştirmiş birçok ustamız dükkân bulamadığından dolayı mesleğini icra edemiyor. Ya da her bir dükkânda 3 veya 4 ustamız birlikte çalışmak zorunda kalıyor. Esnafımızın bu sorunlarını İl Başkanımıza ilettik. Yetkililerimizin esnafımızın bu sesine kulak vermesini ve yeni sanayi sitesi açmalarını bekliyoruz.

Mevcut sanayi sitemizde yer alan kira fiyatları her ay yükseliyor. Daha önce 5 bin TL olan bir dükkân kirası bugün 20-25 bin TL’ye ulaşmış durumda. Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin dışında arz talepten kaynaklanan bir yükselişten bahsediyorum. Esnafımızın taleplerini karşılayabileceğimiz yeni sanayi siteleri ve dükkânların olmaması kira fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Sektörde yetişen genç arkadaşlarımız kendini işini kurup dükkân açmak istiyor ama ya yer bulamıyor ya da yüksek kira fiyatları ile karşılaşıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’den esnafımızın taleplerini karşılayabileceğimiz yeni sanayi alanları açmasını bekliyoruz. Açılacak yeni oto sanayi siteleri ile hem esnafımızın dükkân sorunu çözülmüş olacak hem de fahiş kira artışlarının önüne geçilmiş olacak. Ayrıca halkımıza ve müşterilerimize daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmuş olacağız.” MEHMET FENER

Editör: Mehmet FENER