Milyonlarca öğrenci ve veli, yaz tatilinin bitimine yaklaştığımız bu günlerde okulların ne zaman açılacağını merakla araştırıyor. Peki, yeni eğitim öğretim yılı ne zaman başlıyor? İşte MEB'in takvimine göre okulların açılış tarihi ve ara tatil dönemleri hakkında detaylar...

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Okullar Ne Zaman Açılacak (1)

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü tüm yurtta başlayacak. İlkokuldan liseye kadar tüm kademelerde ders zilinin çalacağı bu tarih, öğrenciler için yeni bir maratonun başlangıcı olacak. Eğitim öğretim dönemi boyunca öğrenciler, hem derslerinde başarılı olmak için çaba gösterecek hem de çeşitli sosyal etkinliklerle kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar.

ARA TATİLLER VE YARIYIL TATİLİ TARİHLERİ BELLİ OLDU

Okullar Ne Zaman Açılacak (2)

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılış tarihinin yanı sıra ara tatil ve yarıyıl tatili tarihlerini de belirledi. İlk ara tatil, 11-15 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler, bu beş günlük tatilde hem dinlenme fırsatı bulacak hem de ilk dönemin yoğun temposundan biraz uzaklaşarak enerji depolayacaklar.

İkinci dönem ara tatili ise 31 Mart 2025 Pazartesi günü başlayacak ve 4 Nisan 2025 Cuma günü sona erecek. Bahar aylarına denk gelen bu tatil dönemi, öğrencilerin derslerdeki performanslarını artırmaları için önemli bir molayı temsil ediyor.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Okullar Ne Zaman Açılacak (3)

2024-2025 eğitim öğretim yılının yarıyıl tatili, 20 Ocak 2025 Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler, 31 Ocak 2025 Cuma gününe kadar sürecek olan bu tatilde, birinci dönemin yorgunluğunu atarak ikinci döneme daha zinde başlama şansı elde edecekler.

Kaynak: Mehmet Fener