Oğuzeli Belediyesi’nin Emlak ve İstimlak Müdürünün ‘Resmî Belgede Sahtecilik’ suçundan ceza almasına rağmen görevine devam ettiği iddia edilmişti. Oğuzeli Belediyesi’nden iddialara ilişkin cevap geldi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, bazı gazetelerde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İşte Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin’in o açıklaması:

Bugün bazı gazetelerde yer alan “MHP’den Yeniden Refah’a geçen Oğuzeli Belediyesi’nin Emlak ve İstimlak Müdürü Ali Parmaksız’ın ‘Resmî Belgede Sahtecilik’ suçundan 2 yıl 13 ay hapis cezası almasına rağmen görevine devam ettiği” şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Oğuzeli Belediyesi’nden O Iddialara Cevap Geldi! (2)

Öncelikle belirtmek isteriz ki; söz konusu dava 2014 yılından beri Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmektedir ve halen Yargıtay 15. Ceza Dairesi'nde devam etmektedir. Kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamaktadır. Ayrıca, dosya hakkında karar ŞUBAT 2020 tarihinde verilmiş olup, 10 yıllık dava serüveni boyunca belediyemiz MHP yönetimi altındaydı. Geçen 10 yıllık süreçte herhangi bir işlem yapılmayıp şu anda kamuoyu oluşturulmasına ise tarihi bir söz ile cevap vermek istiyoruz.

EVİ CAMDAN OLAN KOMŞUSUNA TAŞ ATMASIN

Hukukun temel ilkelerinden biri olan masumiyet karinesine göre, bir suç kesinleşmediği sürece kimseyi hükümlü olarak değerlendiremeyiz. AYRICA, LANSE EDİLDİĞİ ÜZERE BU OLAY GÖREV SIRASINDA İŞLENEN BİR SUÇ OLMAYIP, SİVİL HAYATINDA YAŞANILAN BİR HADİSEDİR.

Son olarak, çeşitli algı operasyonları ile bizlere mesaj vermeye çalışan şahısları biliyor ve bu şahıslar hakkında da; “Kamuoyunu Yanıltmak ve Algı oluşturmaktan ötürü” hukuki çalışmaları derhal başlatıyoruz.”

Kaynak: BAHRİ UÇAR