AKP Meclis Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, MEB bütçesinin Meclis’ten geçmesinin ardından atama kontenjanlarını belirleyeceklerini söyledi. Tekin, “Yeni atama planlaması için bütçeyi bekliyoruz” dedi.

Bakan Tekin, 24 Kasım’da öğretmenlere ikramiye verilmesi talebine de cevap verdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüştüklerini belirten Tekin, “Öğretmen arkadaşlarımızın maddi sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Böyle bir karar alınırsa Cumhurbaşkanımız veya Hazine ve Maliye Bakanımız açıklar. Öğretmen arkadaşlarımızın özlük haklarını iyileştirmek için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZEL OKULLARA TEŞVİK

Özel okullara teşvik konusunda da konuşan Tekin, bazı bölgelerde özel okulların boş kalan yerlerini değerlendirmek için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını ifade etti. Tekin, “Bu kesin bir şey değil, sadece bir ihtimal. Özel okulların boş kontenjanlarını nasıl kullanabiliriz diye bakıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın sunacağı ekonomik çerçeve doğrultusunda bir formül bulabilir miyiz diye görüşüyoruz” dedi.

Tekin, sözleşmeli öğretmenlerin farklı bir statüde olmadığını, belirli bir süre sonra kadroya geçtiklerini söyledi. Tekin, “Sözleşmeli öğretmenlerimizle ilgili bir ayrım yok. Ücretli öğretmenlerimizin ek ders ücretlerini artırdık, yüzde 25 civarında bir iyileştirme yaptık” diye konuştu.