Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlardan Yararlanan Ailelere Yönelik Ulaşım Desteği Ödemelerinin 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında da Devam Edeceğini Açıkladı.

Caa49Aef Dt0Qcltgec9E96Tm819M0V

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2024-2025 eğitim öğretim yılında sosyal yardımlardan yararlanan ailelere yönelik Ulaşım Desteği ödemelerinin süreceğini duyurdu. Ekonomik zorluklar altında eğitim masraflarını karşılamakta güçlük çeken aileler için büyük bir destek olan bu ödemeler, her ay düzenli olarak yapılacak.

12 Ay Boyunca Aylık 6.545 TL Destek

Ogrencilere Ulasim Destegi Devam Ediyor Ailelere Aylik 6545 Tl Yardim 1

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, maddi durumu yetersiz olan ve çocuğu okula giden ailelere 12 ay boyunca her ay 6.545 TL ödeme yapılacak. Bu yardım, ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Özellikle okul döneminde aileler için büyük bir rahatlama sağlayacak olan bu destek, başvuru şartlarını taşıyan ailelere sağlanacak.

Başvurular Başladı

Ogrencilere Ulasim Destegi

Ulaşım Desteği ödemesinden yararlanmak isteyen aileler, ikamet ettikleri yere en yakın Sosyal Hizmet Merkezi’ne başvuruda bulunabilecek. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de başvuru yapılabileceği belirtildi. Başvuru sonrasında, ailelerin ekonomik durumları hakkında kapsamlı bir inceleme yapılacak ve yardıma hak kazanan ailelere ödemeler yapılacak.

Yardımdan Kimler Faydalanabilir?

Ogrencilere Ulasim Destegi Devam Ediyor Ailelere Aylik 6545 Tl Yardim22

Bu yardım programından yalnızca ekonomik olarak zor durumda olan ve çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken aileler faydalanabilecek. Sosyal Ekonomik Destek (SED) yardımı kapsamında yapılacak ödemeler, ailelerin gelir durumuna göre 5.000 TL ile 7.000 TL arasında değişiklik gösterecek.

Kaynak: aile.gov.tr