Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yükseköğretim öğrencileri için düzenlenen "teknolojik cihaz ve internet desteği" başvurularının başladığını duyurdu. Ancak öğrenciler kampanyanın kapsadığı cihazları yetersiz buldu.
Üniversite öğrencilere teknolojik cihaz desteğinde detaylar resmiyet kazandı. Öğrencilere teknolojik cihaz ve internet desteğine ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.
Üniversiteli gençlere bilgisayar, tablet ve internet desteğiyle ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan açıklama geldi.
ÖĞRENCİLER KAMPANYANIN KAPSADIĞI CİHAZLARI YETERSİZ BULDU
Paylaşımında tablet, cep telefonu, bilgisayar desteği, 12 ay boyunca aylık 10 GB internet desteklerini ifade eden Bakan Bak, başvuru ve detaylar için http://gsbbiz.gsb.gov.tr adresi ile GSBBiz mobil uygulamasını işaret etti. Ancak öğrenciler kampanyanın kapsadığı cihazları yetersiz buldu.
BAŞVURU ŞARTLARI BELİRLENDİ
Resmi Gazete’de dün yayımlanan tebliğ ile birlikte teknolojik cihaz desteğine başvuru şartları belirlendi. Buna göre, satın alım tarihi itibari ile 26 yaşından gün almamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve açık öğretim programları hariç bir yükseköğretim programına kayıtlı öğrenciler başvuru yapabilecek. Cihazın, vergiler dahil nihai satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçemeyecek ve cihaz ikinci el olamayacak. Satın alınan teknolojik cihaza ilişkin elektronik ortamda düzenlenen fatura olması ve faturanın desteği alacak öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını da içerecek şekilde adına düzenlenmiş olması şartı da aranacak. Satın alınan elektronik cihaz için bildirilen IBAN numarasının da öğrenciye ait olması zorunlu olacak.
ALINABİLECEK MODELLER ÇOK KISITLI
Destek kriterlerine uyan cihazların model ve markalarını yeterli bulmayan öğrenciler ise tepki gösterdi. Gaziantep Üniversitesi öğrencisi Yunus Emre Demirkıran, ‘’Telefon modelleri çok kısıtlı. 9.500 TL’ye kadar olan cihazlarda eski ya da düşük modeller. Telefon için başvurmayı düşünüyorum.’’ dedi.
GENÇLERİN İSTEDİĞİ BU DEĞİL
Her gün yeni bir telefonun piyasaya sürüldüğü teknoloji çağında öğrenciler teknolojiye yetişemiyor. Dudak uçuklatan fiyatlar ile piyasaya sürülen son teknoloji cihazlara ise maalesef sadece bakmakla yetiniyorlar. Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden Enes Bodur, duruma sitem ederek ‘’Piyasada 100 bin liraya kadar telefon varken 9.500 TL çok komik bir rakam. Alınabilecek cihaz modelleri ya çok eski ya da kapasitesi çok düşük. Gençlerin istediği bu değil.’’ şeklinde konuştu.
MEHMET FENER