Gaziantep’in Nizip ilçesinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında karar günü.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasının karar duruşması bugün görülecek.  

Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Gaziantep’in Nizip ilçesinde sadece Furkan Apartmanı yıkılmıştı. 51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı davasında karar günü.

Davanın karar duruşması, 19 Temmuz Cuma (bugün) Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Nizip Ağır Ceza Mahkemesi bugün görülecek duruşmada kararını açıklayacak.

Furkan Aprtmanı Davası

6 Şubat Maraş merkezli depremlerde Nizip'te Furkan Apartmanı yıkıldı. İlk depremde yıkılan binada 51 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Binanın müteahhiti Hasan Hüseyin Sever ve kardeşi Abdullah Devrim Sever ile ilgili gözaltı kararı verilmedi. Yurt dışına kaçan Sever kardeşler hakkında daha sonra kırmızı bülten çıkarıldı ve yakalama kararı verildi.

Bu kapsamda ana taşıyıcı kolonlarının kesildiği tespit edilen mağazanın sahibi Faik Öğüt ve kardeşi Eyüp ile birlikte mağazanın bir önceki sahibi Nejdet Aypay ve binanın fenni mesulü Yılmaz Şahin Yurtyapan tutuklandı. 26 Nisan’da Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen son celsede mahkeme heyeti Öğüt kardeşler ve Alpay hakkında tahliye kararı verdi. Tutukluluğuna devam kararı verilen Yurtyapan ise avukatının itirazı üzerine bir hafta sonra serbest bırakıldı ve böylece davada tutuklu sanık kalmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ