Törene katılan öğrenciler, aileleri ve akademisyenler, mezuniyet sevincini birlikte yaşadı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan GAÜN Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Musa Budak, mezun olan öğrencilere hitaben bir konuşma yaparak başarılar diledi. Doç. Dr. Budak, “Türkiye’nin kalkınmasında en çok ihtiyaç duyduğumuz alanlarda bu milletin sizden beklentisi çok. İnanıyorum ki üniversitemizin meslek yüksekokulundan aldığınız hem akademik birikim hem sosyal birikim sizi bu beklentileri karşılamada, bütün zorlukların üstesinden gelmede en önemli destekçiniz olacak.Bu yüzden korkmayın, yaptığınız işlere o inanç ve özgüvenle sarılın.” diye konuştu.

Nizip Meslek Yüksekokulunun 26. mezuniyet törenini gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten GAÜN Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yusuf Bozgeyik, “Türkiye ekonomisinin özellikle son yıllarda ihtiyaç duyduğu teknik ve ara eleman ihtiyacının sağlanmasında ülkemizin diğer eğitim kurumlarında olduğu gibi Nizip Meslek Yüksekokulu da son derece değerli katkılarıyla her yıl daha da büyüyen bir eğitim ailesi haline gelmiştir. Bu gurur sadece üniversitemiz ve yüksekokulumuza ait değil, birbirinden değerli evlatlarının bugünlere gelmesinde her türlü fedakarlığı gösteren anne, babalar, aile bireyleri ve şu anda eğitimini başarıyla tamamlayan mezunlarımıza aittir.” dedi.

GAÜN Nizip Meslek Yüksekokulu birincisi Muhammet Enes Akyüz ise konuşmasında nitelikli eğitimin önemine vurgu yaparak, “Eğitim, geleceğe geçiş iznimizdir. Çünkü gelecek, ona bugünden hazırlananların ve geleceği şekillendirenlerin olacaktır. Bizler Gaziantep Üniversitesi Nizip Meslek Yüksek Okulu mezunları olarak köklü ve başarılarla dolu bir geçmişe sahip, donanımlı ve bilgili bir kuşağız. İşte bu bilinçle hayata sımsıkı sarılacak, hak ettiğimiz yerlere geleceğiz. Bizden sonraki kuşaklar için örnek olacağız.” dedi.

Açılış konuşmaları sonrasında dereceye giren öğrencilere ve mezunlara belgeleri ile plaketleri takdim edildi. Tören mezun öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.

Kaynak: Haber Merkezi