Birçok kişi yemek yaparken bazı oranlardan emin olamayıp internetten tariflere bakıyor. Güzel yemek yapmak için tariflerden şaşmayan insanlar bu şekilde aramalar yapıyor. Peki, Nefis çullama köftesi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MALZEMELER

Köftesi için;

200 gram kıyma

1/2 (yarım) kahve fincanı ince bulgur

1 baş soğan

1 tutam maydanoz

Karabiber

Kırmızı biber

Kimyon

Tuz

Dış sosu için;

1 adet yumurta

1 kahve fincanı un

1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat

1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt

Kızartmak için;

Sıvı yağ

TARİF

İnce bulguru az sıcak suyla ıslatıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Maydanozu ince ince kıyıyoruz.

Derin bir kabın içerisinde tüm malzemeyi yoğuruyoruz. Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.

Köfteleri ceviz büyüklüğünde toplar halinde şekillendiriyoruz.

Bir tencerede suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içerisine köfteleri atıyoruz birkaç saniye tutup süzgece alıyoruz.

Bir kasede un, yumurta yoğurt ve karbonatı çırpıyoruz. Çok fazla akışkan olmayacak kıvamda bir sos yapıyoruz.

Köfteler soğuduktan sonra sosa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.

Editör: Mehmet FENER