EKONOMİ gazetesi ve NEF iş birliğinde düzenlenen Nef Yatırım Sohbetleri'nin ilki Gaziantep'te gerçekleşti. 
2024, NEF YATIRIM SOHBETLERİ'NDE MASAYA YATIRILDI
Nef Yatırım Sohbetleri programına katılan Duayen isimler üç oturumda 2024'e ilişkin beklentileri tartıştı. Gaziantep'te gerçekleşen toplantıda üç oturumla merak edilen tüm sorular yanıt buldu. 
Gaziantep’te bir otelde gerçekleşen Nef Yatırım Sohbetleri toplantısına; Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Dr. Şeref Oğuz, TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özatay, Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar,  Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ve Finans Danışmanı ve Yazar Ali Ağaoğlu ve yatırımcılar katıldı. 


TÜRKİYE’DE YOĞUN BİR TALEP VAR 
Oturumda konut ve gayrimenkul satışlarını değerlendiren Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, ‘’2023 1,2 milyon gibi bir adetle bitecek.  OECD ülkelerinde ikinci, Avrupa ülkelerinde ise birinciyiz. Türkiye’de yoğun bir talep var ancak ekonomik büyüklükten dolayı değil ihtiyaçtan dolayı. Ancak şu an ülkemizde alım gücünün düşmesinden dolayı ev almak çok zor bir hale geldi” dedi.


ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR
Oturumda konuşan TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özatay da, ‘’Politika faizinin kademeli olarak yükseltilmesi gerektiğine ve yetenekli bir kadro atanmasına değinmiştik. İzlenen politikalar bu kavramlar ile uyuşuyor. Merkez bankasına atanan kadronun özgeçmişlerinde bunları görebiliyoruz ve finansal istatistikleri tehdit eden düzenlemeleri kademeli bir biçimde kaldırmaları ise önemli bir adım” dedi. 

IMG-20231208-WA0005


ALIM GÜCÜNÜN GERİ GELMESİ İÇİN ENFLASYONU DÜŞÜRMEMİZ GEREKİYOR
Alım gücünün düşmesine de değinen Özatay, ‘’Alım gücünün geri gelmesi için, enflasyonu düşürmemiz gerekiyor” dedi.

MEHMET FENER

Editör: Bahri Uçar