Dünya Mühendisler Günü her yıl aralık Ayında yeniden gündeme geliyor. Mühendislerin toplumdaki yerine dikkat çekmek isteyenler, başta sosyal medya olmak üzere birçok platformda “Mühendisler Günü” paylaşımında bulunuyor. Peki, Mühendisler Günü ne zaman?

MÜHENDİSLER GÜNÜ NE ZAMAN?

Devasa yapılarda, teknolojik harikalarda veya gıdada kısacası insan hayatındaki tüm ürünlerde parmağı bulunan mühendislerin günü her yıl 5 Aralık’ta kutlanıyor.

Türkiye’de 5 Aralık’ta kutlanan Mühendisler Günü, Arjantin’de 16 Haziran, Belçika’da 20 Mart, İtalya’da 15 Haziran, Rusya’da ise 22 Aralık’a denk geliyor. 5 Aralık Mühendisler Günü dolayısıyla aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu birçok kişi paylaşımda bulunuyor.  İşte en güzel 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü mesajları ve sözleri…

DÜNYA MÜHENDİSLER GÜNÜ MESAJLARI

“Çıktıkları bu uzun yolculukta, bilimi kendilerine yol arkadaşı seçmiş bütün mühendislerimizin, Dünya Mühendisler Günü kutlu olsun!”

“Geleceğimizi tasarlamak için azimle ve özenle çalışan tüm mühendislerimizin 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü kutlu olsun.”

“Yaşamımızı kolaylaştıran tasarımlara imza atan, bu alanda çalışan, emek veren tüm branşlardaki Mühendislerin 5 Aralık Dünya #MühendislerGünü 'nü kutluyorum.”

“Düşlemekle başlayan yolculuğun adıdır mühendislik! Düşlerini gerçekleştirmek için gece gündüz çalışan, tüm mühendislerin Dünya Mühendisler Günü kutlu olsun!”

Editör: Aylin Cıkcık