ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley ekonomistleri Hande Küçük ve Nida Iqbal tarafından yayımlanan notta, bankacılık sektöründe marjlardaki toparlanma eğiliminin devam ettiği belirtilirken, "Bu süreç ilerledi, dolayısıyla daha cazip bir giriş noktası bekliyoruz" denildi.

Notta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyonu düşürmeye odaklanmasının, 3. çeyrekte daha sıkı makroihtiyati tedbirlerin uygulamaya konması anlamına geldiği ve artan zorunlu karşılıkların marj görünümü üzerinde baskı oluşturduğu kaydedildi.

Ocak ayından bu yana art arda 250 baz puanlık faiz indirimi öngören Morgan Stanley ekonomistleri, TCMB'nin politika faizini Mart ayında yüzde 42,5'e, Haziran ayında ise yüzde 35'e çekeceğini öngördü.

Notta Morgan Stanley ekonomistleri, Türk bankalarının 2025-2026 net gelir tahminlerini ortalama yüzde 19 oranında düşürdü.

2025 DOLAR FİYATI TAHMİNİ

Son notta ise Türk lirasının yılsonunda dolar karşısında önceki tahmin olan 36'nın üzerinde güçlenme riskinin bulunduğu vurgulandı. Bankanın USD/TL için 2025 yıl sonu beklentisi ise 45 olarak kaydedildi.

Kaynak: Haber Merkezi