Oğuzeli İlçesi’nde çalışmaları başlayan Mobilya Kent Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Gaziantep Mobilya Kent projesinin ilk etabı kapsamında Fatih ve Yakacık mahallelilerinde alt yapı ve yol çalışmalarına başlandı. Kısa sürede inşaata başlanmasını beklenen proje tamamlandığın da Gaziantep’e önemli bir katkı sunacak.

MOBİLYA KENTİ BÖLGEYE DEĞER KATACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Oğuzeli Belediyesi, Gaziantep İhracatçı Mobilyacılar Birliği Derneği (GİMOB) ve Oğuzeli Mobilyacılar Kooperatifi işbirliğinde kente kazandırılacak “Oğuzeli Mobilya Kent” projesi Gaziantep mobilya sektörüne çağ atlatacak. Bu proje ile Gaziantep’in mobilya alanında önemli çalışmalara imza atacağını belirten Gaziantep İhracatçı Mobilyacılar Birliği Derneği (GİMOB) Başkanı Ayşe Pınar Tümüklü, Oğuzeli Mobilya Kenti’n Gaziantep’e ve bölgeye değer katacağını söyledi.

GAZİANTEP BÖLGEDE BİR İLKİ BAŞARDIK

Mobilya ve ağaç ürünleri ihracatında Gaziantep’in Türkiye’de ilk 5'te yer aldığını anımsatan Başkan Tümüklü, bu projenin kenti ilk 3'e taşıyacağını belirtti. Mobilya sektörüne yönelik büyük hedefler gerçekleştireceklerini vurgulayan Tümüklü, “Mobilya sektörü anlamında Gaziantep bölgede bir ilki başardık. Sektörümüzün kent ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sunması adına önemli bir projeyi hayata geçirdik. Mobilya Kent’le Gaziantep’in sektörde öncü illerden biri olmasını hedefliyoruz. Kentte irili ufaklı bin 500 mobilya üreticisi bulunuyor. Mobilya Kent’le üretim tek merkezde gerçekleşecek. Sektörümüz tek bir merkezde ve daha modern tesislerde üretim yapacak” dedi.

İLK ETAP İÇİN ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI

Oğuzeli Mobilya Kent Projesi ile Kayseri ve İnegöl’den sonra Gaziantep’in mobilya kenti olacağını söyleyen Tümüklü, “Oğuzeli Mobilya Kent’e bölgenin ilk Mobilya AVM’sini inşa ediyoruz. Gaziantep Mobilya Kent’te kurulacak AVM üreticileri ve tüketicileri buluşturmuş olacak. Bu AVM aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu’nun en büyüğü olma özelliği taşıyacak. AVM içerisinde de kuracak ekolojik fabrika projesi ile de dünyada bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. İlk etap için çalışmalarımız hızlandırdık. Alt yapı ve yol çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu çalışmalarımız tamamlandıktan sonra Bakanlığımızın işbirliği ile inşaatlarımız yükselmeye başlayacak” ifadesini kullandı.

GİMOB Başkanı Pınar Tümüklü, “Oğuzeli mobilya kentin ilk etap tapularını aldık ve çalışmalarımızı hızlandırdık, 2. etap içinde görüşmelerimiz devam ediyor. Hiç kaybedecek zamanımız yok. Sektörümüz için büyük önem taşıyan projemizi biran önce tamamlayıp üretime başlatmak istiyoruz. Sektörümüz uzun zamandır beklediği bu proje ile yeniden atağa kalkacak. Oğuzeli Mobilya Kent Gaziantep’i mobilya alanında önemli bir merkez haline getirecek” dedi.

Kaynak: Mehmet Fener