Yaz mevsiminden umduğunu bulamayan Gaziantep’teki otel ve konaklama sektörü, 14-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivaline tüm hazırlıklarını tamamladı. 

TÜM UMUTLARIMIZ BU FESTİVALDE

Gaziantep Turizm Otelciler Konakçılar Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz, ‘’Gaziantep’teki tüm otellerimiz GastroAntep festivaline yönelik tüm hazırlıklarını tamamladı. Büyük bir sabırsızlık ve heyecan içerisinde misafirlerimizi bekliyoruz. Tüm umutlarımız bu festivalde’’ dedi. 

GAZİANTEP, KÜLTÜR AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Gaziantep’in kültür turizmi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu dile getiren Yılmaz, ‘’Kentimiz, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, İpek ve Baharat Yolu üzerinde bulunan dünyada eşi benzeri olmayan bir kültür mirasına sahiptir. Bu bizim için büyük bir avantaj ve bu avantajı fırsata çevirmeliyiz. Zaten Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kültür turizminin yapıldığı üç şehir içerisinde yer alıyor’’ hatırlatmasını yaptı. 

PAHALI ŞEHİR ALGISI KENTE ZARAR VERİYOR

Gaziantep’in pahalı bir şehir algısının şehre zarar verdiğini dile getiren Yılmaz, ‘’Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başta olmak üzere, Gaziantep Valiliği ve ilgili diğer kurumlar, kente turist getirmek için gece-gündüz demeden çalıştılar ve nitekim de son yıllarda şehrimize gelen turist sayısı da arttı. Lakin bazı fırsatçı esnaflar dolayısıyla kentimizin imajı ‘Pahalı’ algısı ile zarar görmeye başladı. Özellikle yeme-içme sektöründeki pahalılığı turistler bile söylüyor. Bu pahalılığa neden olanların bir an önce hak ettiği cezayı alması gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP, FUARLAR VE FESTİVALLER ŞEHRİ 

Kentimizin festivaller ve fuarlar şehri olduğunu dile getiren Yılmaz, ‘’14-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivaline yönelik tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Odalarımızda personellerimize kadar otellerimiz A’dan Z’ye her şeyiyle hazır. Özellikle de pahalılık algısını yıkmak için büyük bir fırsat. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Şehrimizin pahalı olmadığını göstermeliyiz. Böyle bir fırsatı bir daha elde edemeyiz’’ şeklinde konuştu. 

SEKTÖR BİR KAÇ AYDAN BERİ DURGUN

Son birkaç aydan beri sektörde bir durgunluk yaşandığını sözlerine ekleyen Yılmaz, ‘’Turizm ve konaklama sektörü yaz ayından beklediğini ve umduğunu bulamadı. Zaten yavaş yavaş kış mevsimi geliyor. Bu zamanda işlerimiz daha da düşer. O yüzden tüm umutlarımızı festivale bağladık. Festivalle birlikte sektörümüzde bir hareketlilik bekliyoruz. Çevre illerden ve Türkiye’nin 81 ilinden misafirlerimizi Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivaline bekliyoruz’’ çağrısında bulundu.

Kaynak: MEHMET FENER