Gaziantep’teki hekimler ile sağlık çalışanları ‘Sessiz Yürüyüş’ eylemlerine devam ediyor. Eylem kapsamında Almacı Pazarı’nda başlayan yürüyüş Balıklı Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklaması ile son buldu. 

YERLİ İLAÇLAR TERCİH EDİLMELİ

Basın açıklamasını okuyan Tıp Öğrencisi Ahmet Emre, ‘’Dün olduğu gibi bugün de İsrail’i ve onu meşru gören çürümüş insan müsveddelerini lanetlediğimizi ve her alanda boykot ettiğimizi ilan ediyoruz. Özellikle meslektaşlarımızdan, reçetelerde, hastanelerde ve eczanelerde yerli ilaçları tercih etmelerini önemle rica ediyoruz. Tüm devlet kurumlarını, işletme sahiplerini ve halkımızı aktif boykota ve milli sermayeye destek vermeye davet ediyoruz’’ çağrısında bulundu. 

SOYKIRIM NİTELİĞİNDEKİ KATLİAMLAR DEVAM EDİYOR

‘Üç nesildir Gazze topraklarında süregelen, soykırım niteliğindeki katliamlar ne yazık ki devam ediyor’ diyen Emre, ‘’Kuşaktan kuşağa taşınan kan, gözyaşı, cesaret ve fedakârlıkla Gazze halkı, vatanperverliğin ve onurun simgesi oldu. 7 Ekim’den bu yana, tam 330 gündür işgalci İsrail ordusu ve işbirlikçileri, soykırım ve katliamlarına devam ediyor’’ hatırlatmasını yaptı. 

Emre, ‘’Siyonist zalimler, 'emzikli bebekten ak saçlıya kadar' her canlının katledilmesini kendilerine hak görüyor. Ancak şunu bilmelidirler ki gayrimeşru işgalcilerin meşru müdafaa hakkı yok. Bir kız çocuğunun saçlarını döken keder ve korku, bu adaletsiz dünya düzeninin yanına kâr kalmayacak. Bizim dileğimiz, bu düzenin belasını İslam ümmetinin elinden bulmasıdır. Azmimiz ve çabamız da bu hedef doğrultusunda’’ ifadelerine yer verdi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 40 BİNİ AŞTI

Son 10 ayda, Gazze'de her gün ortalama 130 kişinin katledildiğini ve hayatını kaybedenlerin sayısının 40 bini aştığına dikkat çeken Emre, ‘’Bu sayının en az 17 bini çocuk, 11 bini kadınlardan oluşuyor. Gazze’de en az 3 bin 500 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. Bu sayılar artık vicdanları köreltmiş, insanlık adına utanç verici bir durumu temsil ediyor. Küresel güçlerin yuvalandığı devletler, bu suçların faillerini onurlandırmış, zulme açıkça destek vermiş ve insan hakları iddialarındaki ikiyüzlülüklerini bir kez daha sergilemişler’’ dedi. 

AZGIN TOPLULUĞA KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Emre, ‘’Sözüm ona evrensel insani değerlerin ve uluslararası hukukun ne kadar zayıf ve göstermelik olduğu ortada. Artık insani olanın ne olduğunu, keyfi buyruklarla belirlemeye çalışmanın gafletinden kurtulmanın zamanı geldi. Çünkü insana yaraşanın ne olduğunu, yalnızca onu yaratan bilir. Bizler, zulme karşı duran hekimler ve sağlık çalışanları olarak, bu azgın topluluğa karşı mücadelemizi daha da şiddetlendireceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: MEHMET FENER