Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla tüm il ilçelerine "okul ve ders saatlerinin uygulanmasına" ilişkin genelge gönderildi.

Genelgede, mevzuatla gün ışığından daha fazla faydalanılması amacıyla tüm öğrenci yurdunda uygulanan ileri süre uygulamasının devam ettirilmesine karar verildiği hatırlatılırken, Ortaöğretim Yönetmeliği'nde eğitim-öğretim yılının 180 iş gününden az olmamalıdır.

GÜNLÜK ÇALIŞMA SAATLERİ

İlk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleri ile ilgili olarak Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yer alan ilgili hükümlere yer verilen genelgede, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda da bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere verildiği anlatıldı.

VALİLİK YETKİLİ

Genelgede, yaz tatilinin devam etmesi nedeniyle "kış saati" şeklinde düzenleme talebine ilişkin ders programlarının başlama saatleri ve ders saatlerini il bazında belirlemeye bölge valiliklerinin yetkili olduğu hatırlatıldı.

Okullarda ders saatlerinin gün doğumu, gün batımı ve sosyal koşullar dikkate alınarak programlanması, derslerin başlama ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi için gerekli her türlü tedbirin alınması istendi. öğrencilerin olumsuz noktalarla karşılaşmasını engeller.

Kaynak: Haber Merkezi