Milli Gençlik Derneği tarafından Gaziantep Ulu Camii'nde cuma namazı sonrası düzenlenen etkinlik, büyük bir katılımla gerçekleşti. Etkinliğe katılan Milli Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Yılmaz “Muharrem ayının manevi atmosferini yaşatmak ve paylaşma kültürünü yaymak amacıyla düzenlediğimiz bu etkinliklerle toplumsal birlik ve beraberliğe katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu tür etkinlikler, toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek, birlikte yaşama kültürünü güçlendirmektedir Tüm İslam alemine, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin perçinlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Milli Gençlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Osman Aksu, etkinlikte yaptığı konuşmada Muharrem ayının önemine vurgu yaptı. Aksu, “Bereketin, paylaşmanın, bir ve beraber olma bilincinin en üst noktaya eriştiği Muharrem ayında, ortak sevinç ve hüznümüzü yine hep birlikte yaşıyoruz. Mezhebi, meşrebi, rengi, ırkı ne olursa olsun tüm Müslümanlar kardeştir. Farklı nimet ve tatların bir araya gelmesiyle oluşan aşure, aslında bu bütünlüğü simgelemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Muharrem ayının ülkemize, tüm İslam alemine, özellikle de Gazze'ye zafer getirmesini, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin perçinlenmesine vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

ETKİNLİĞE GENİŞ KATILIM

Aşure dağıtım etkinliğine Milli Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Yılmaz, MGD Güneydoğu Bölgesi Sorumlusu Ali Çapan, Gaziantep MGD Şube Başkanı Osman Aksu, dernek yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kaynak: Habermerkezi