Meteoroloji 21 Eylül Cumartesi gününe ilişkin hava durumu raporunu açıkladı. Gaziantep’te yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji 21 Eylül Cumartesi gününe ilişkin hava durumu raporunu açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne, Kırklareli hariç), İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneybatısı, Doğu Anadolu’nun güneybatısı ile İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Siirt, Sinop çevreleri ve Diyarbakır'ın kuzeykesimleri, Kastamonu kıyıları, Kırklareli kıyıları, Tekirdağ'ın Saray ve Çerkezköy ilçeleri, Balıkesir'in kuzeyi ve Çanakkale'nin doğusu, Erzurum'un güneyi ve Hakkari'nin doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Marmara'nın batısı ile kıyı Ege'de kuzey yönlerden 40-60 km/saat) kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU'DA SICAKLIKLAR AZALIYOR

Sıcaklıkların; Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Gaziantep’e Uyarı Gök Gürültülü Sağanak Yağışlar Geliyor (2)

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

 Yağışların Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneybatısı, Doğu Anadolu’nun güneybatısı ile İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Siirt, Sinop çevreleri ve Diyarbakır'ın kuzey kesimleri, Kastamonu kıyıları, Kırklareli kıyıları, Tekirdağ'ın Saray ve Çerkezköy ilçeleri, Balıkesir'in kuzeyi ve Çanakkale'nin doğusu, Erzurum'un güneyi ve Hakkari'nin doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

METEOROLOJİ GAZİANTEP’E SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre Gaziantep’te yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İşte 21 Eylül 2024 Cumartesi günü Gaziantep hava durumu…

Meteoroloji Gaziantep’e Uyarı Gök Gürültülü Sağanak Yağışlar Geliyor (1)

21 EYLÜL CUMARTESİ GAZİANTEP HAVA DURUMU

GAZİANTEP 17°C, 26°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Gaziantep'te 21 Eylül Cumartesi günü gündüz beklenen en yüksek sıcaklık 26°C, en düşük sıcaklık ise 17°C olması bekleniyor.

Gaziantep'te yarınki hava durumu ise; sabah saatlerinde az bulutlu 16°C olması bekleniyor. Yarın gün ortasında havanın hafif yağmurlu 24°C, akşam saatlerinde bulutlu 22°C, gece hafif yağmurlu 17°C olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: BAHRİ UÇAR