Yeni yılda kamu görevlilerinin saat başına ne kadar fazla mesai yapacağı belli oldu.

AA Muhabiri'nin Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı 2025'ten derlediği bilgilere göre, memurların saatlik fazla mesaisi yeni yılda yüzde 26,7 oranında artacak. 2024 yılında 10,10 lira olan saatlik fazla mesai ücreti, 1 Ocak 2025'ten itibaren 12,80 liraya yükselecek.

Fazla mesai 13 lira fazla mesai 10 lira yerine 60 lira, bakanlıkların özel sekreterlik bölümlerinde ayda 90 saati geçmeyecek şekilde çalışan büro şoförleri ve merkez teşkilatlarında çalışan şoförler dahil tüm personele 70 lira fazla mesai ödenecek Genel müdürlüklere 60 saati geçmeyecek şekilde ücret ödenecek.

Kurul başkanı (bakanlıklar), genel müdür ve üst düzey birim yöneticileri, strateji geliştirme şefi, vali, general ve amiral, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay, Kuvvet dahil her bir pozisyon için ayda toplam 450 saati aşmamak üzere Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda daire başkanları, üst düzey birim yöneticileri, rektör, büyükşehirler ve il belediye başkanları ile birlikte görev yapan Komutanlıklar ve Genel Komutanlık ile Jandarma Personeline, saat başına 90 saati aşmamak üzere 13 lira 60 kuruş ücret verilecek. ay.

Kredi ve Yurtlar ile Üniversiteler Genel Müdürlüğü'ne bağlı öğrenci yurtlarında çalışan personelden fazla çalışmaları karşılığında izin alamayanlara saat başına 12 lira 80 kuruş ek ücret ödenecek. ayda 90 saati geçemez.

Mesleki ve teknik eğitim alanında yer alan meslek yüksekokullarına bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline fazla mesai karşılığında ayda 100 saati geçmemek üzere saat başına 21 lira 80 kuruş ücret ödenecek. 

Yurt içi gündelikler

Yurt içi gündelik ve Harcırah Kanunu kapsamında verilecek harçlıkların tutarları da yeniden belirlendi. Yeni yılla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcılarına ödenen yurt içi gündelik harçlığı da 500 liradan 715 liraya çıkacak.

Anayasa Mahkemesi Başkanı, Bakanlar, Genelkurmay Başkanı, Milletvekilleri, Kuvvet Komutanları, Jandarma Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri, orgeneraller, amiraller, Yargıtay Yargıtay, Danıştay, Mahkeme ve Sayıştay Başkanları, Yargıtay Başkanı, Danıştay Başsavcısı, Dinler ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanları ile Ombudsmanın yurt içi gündelik maaşları artırılacak 480'den 686 lirayya kadar.

Ek endeksi 8000 ve üzeri olan memurların yurt içi günlük ücreti 680 liraya yükselecek. En düşük rütbeli memura 600 lira ödenecek.

Kaynak: Haber Merkezi