Kesgin, Mengen Aşçılık Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nden 1999 yılında mezun oldu ve profesyonel aşçılık kariyerine Tampa Florida’da 1999 ve 2003 yılları arasında adım attı. 19 yıllık kariyeri boyunca Amerika, Mısır, Katar, Ummman ve Ürdün gibi birçok farklı ülkede çalıştı. Kesgin, Türk mutfağının tanıtımı için İsviçre, Avusturya, Almanya ve Hindistan'da farklı organizasyonlara katıldı. Bu etkinliklerde Türk mutfağını dünyada tanıtmak için özel menüler hazırlayıp sundu.

2011 yılında “Gourmetreisen” yemek festivalinde Osmanlı mutfağının son misyoneri olarak kabul edildi. 2013-2016 yılları arasında 3 yıl boyunca Bodrum'da bir otelin şefliğini yaptıktan sonra İstanbul'a geldi. Mecidiyeköy’deki bir otelde Executive Chefi olarak çalıştı. Soner Kesgin'in kariyeri boyunca edindiği tecrübeler, Türk mutfağına özgü lezzetleri dünya çapında tanıtmak için harika bir fırsat sunuyor. Umarım, bu özgünleştirilmiş haber, Soner Kesgin hakkında merak ettiğiniz her şeyi açıklığa kavuşturmuştur.,