Birçok kişi yemek yaparken bazı oranlardan emin olamayıp internetten tariflere bakıyor. Güzel yemek yapmak için tariflerden şaşmayan insanlar bu şekilde aramalar yapıyor. İşte, MasterChef sütlü badem çorbası tarifi…

MALZEMELER

130 g kavrulmamış badem

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı tepeleme un

2 su bardağı süt

3 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Muskat

Üzeri için

Yarım çay bardağı file badem

1 tatlı kaşığı tereyağı

TARİF

Bademleri geniş bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip 15-20 dakika bekletin.

Bademler yumuşayınca sudan çıkartıp kabuklarını soyun.

Kabuklarını soyduğunuz bademleri un haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin.

Tereyağını bir tencerede eritip unu kokusu çıkıncaya kadar kavurun.

Üzerine un haline getirdiğiniz bademleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.

Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Su, muskat rendesi, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.

File bademleri tereyağında hafif kavurup çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

Editör: Mehmet FENER