Mynet’in haberine göre, Pilaska tarifinin püf noktaları ve malzeme listesi merak ediliyor. MasterChef'te yapılmasının ardından dikkat çeken pilasta tarifi pırasalı kek olarak da biliniyor. Trakya'nın meşhur lezzeti olan pilaska tarifini evde kolayca yapabilir ve misafir sofralarında sunabilirsiniz. İşte hem lezzetli hem de doyurucu pilaska yapımı…

PİLASKA TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için;

3 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı mısır unu

1 su bardağı beyaz un

1.5 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi için;

1 kg pırasa

3 kaşık zeytinyağ

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

Az tuz

TARİF

İlk önce pırasaları yıkayıp, ince ince doğruyoruz.

Tencereye koyup, üzerine 3 kaşık zeytinyağ döküp, kavuruyoruz.

Sararan pırasaların üzerine tuz ve baharatlarını ekleyip, ocaktan alıyoruz soğutuyoruz.

Hamuru için, yumurta, yağ ve yoğurdu çırpıyoruz.

Üzerine suyu süzülmüş pırasaları koyuyoruz.

Unları da azar azar ekliyoruz.

Kabartma tozu, tuz, ekleyip ne katı ne cıvık bir kek hamuru yapıyoruz.

Yağlanmış tepsiye döküyoruz. Üzerine isteğe bağlı susam çörek otu serpebilirsiniz.

Isıtılmış 200 derecelik fırında kontrollü olarak pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN

Editör: Ahmet Yavuz