MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde yarışmacılar, en güzel Nohut dürümü hazırlamak için kıyasıya yarıştı. Birçok kişi arama motorlarında MasterChef'te yapılacak yemekleri araştırıyor. Peki, nohut dürüm nasıl yapılır, malzemeleri neler?
İşte MasterChef'te yarışmacıların hünerlerini sergileyerek yaptıkları Gaziantep'in meşhur lezzeti olan nohut dürüm tarifi ve malzemeleri...
Peki, Nohut dürüm nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmeli? İşte, evde klasik Nohut dürüm tarifi ve MasterChef'te yapılan Nohut dürüm hakkında detaylar…
NEFİS NOHUT DÜRÜM TARİFİ!
MALZEMELER
2 su bardağı kadar nohut
Nohutu haşlamak için kemikli et tercih edilebilir
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
4 tane tandır lavaş
Üzeri için
2 adet soğan
2 adet domates
1 adet maydanoz
4 adet marul
Patates kızartması
Tuz
Pulbiber
Sumak
TARİF
Nohutlarınızı bir gece önceden bol suda ıslayalım. Düdüklü tencereye alın üzerine biraz tuz ve kemikli eti koyun ve sıcak suyu ekleyip pişirin. Pişen nohudun suyunu süzün. Eti kullanmıyoruz. Geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyalım üzerine nohutları ilave edelim ve biraz kavuralım. Kızarmaya başlayınca baharatlarını ilave edelim. Biraz daha kavuralım ve altını kapatalım. Domatesi ve soğanı ince ince dilimleyelim. Maydanoz ve marulu da ince ince doğrayalım. 2 tane orta boy patatesi doğrayıp kızartalım. Lavaş üzerine tüm malzemeleri dizip servis edebilirsiniz.