Birçok kişi yemek yaparken bazı oranlardan emin olamayıp internetten tariflere bakıyor. Güzel yemek yapmak için tariflerden şaşmayan insanlar bu şekilde aramalar yapıyor. Peki, Fransız tatlısı krokan bush nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

KROKAN BUSH MALZEMELERİ

HAMURU İÇİN:

450 gram su

200 gram tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

10 adet yumurta

310 gr un

KREMASI İÇİN:

4 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı mısır nişastası

5 gr vanilya

500 gram süt

5 yemek kaşığı tereyağı

100 gr şeker

KARAMEL İÇİN:

600 gram şeker

120 gram su

KROKAN BUSH NASIL YAPILIR?

Hamuru için özellikle tencerede su, tereyağı, tuz ve şekeri eritin. Kaynayan suya unu yavaş yavaş ekleyerek kıvam alana kadar kavurun.

Altını kapatıp kenara alın. Ilıdığında bir yandan çırparak tek tek yumurtaları ekleyin.

Hamuru bir sıkma kabına alarak yağlı kağıt üzerinde eşit büyüklüklerde yuvarlak sıkın ve 190 derecede 35 dakika pişirin.

Kreması için un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ve süt karıştırılarak tencereye alın. Kıvam aldıktan sonra altı kapatın, içerisine tereyağı ekleyerek soğumaya bırakılır.

Diğer yanda karamel sosu için, şeker ve suyu ocağa alın ve karamel rengi alana kadar pişirin.

Hamurlarının altına delik açarak krema sıkın. Üzerine sıcak karamel sos gezdirerek dizin.

MEHMET FENER

Editör: Mehmet FENER