Birçok kişi yemek yaparken bazı oranlardan emin olamayıp internetten tariflere bakıyor. Güzel yemek yapmak için tariflerden şaşmayan insanlar bu şekilde aramalar yapıyor. İşte, MasterChef Kkori gomtang (Kore usulü beyran) tarifi…

MALZEMELER

500 gram sığır kemikleri (örneğin, kaburga veya kemikli et)

250 gram sığır eti (sırt, but veya döş eti kullanabilirsiniz), ince dilimler halinde kesilmiş

1 su bardağı pirinç

1 büyük soğan, ince doğranmış

4 diş sarımsak, ince doğranmış

1 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ

Tuz ve karabiber

2 yeşil soğan, ince doğranmış (garnitür için)

Biber gevreği (isteğe bağlı, garnitür için)

TARİF

Sığır kemiklerini bir tencereye koyun ve üzerini kaplayacak kadar su ekleyin. Kaynatın ve ardından 5 dakika boyunca kaynatıp köpüğü alın. Daha sonra kemikleri yıkayarak temizleyin.

Kemikleri temizledikten sonra tekrar tencereye koyun ve yaklaşık 3-4 litre su ekleyin. Kaynatın ve ardından ateşi düşürüp kısık ateşte yaklaşık 2-3 saat boyunca kemiklerden lezzetli bir et suyu elde edene kadar pişirin.

Et suyu kaynatırken, ayrı bir tavada zeytinyağı veya sıvı yağı ısıtın. İnce doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyin ve pembeleşene kadar kısık ateşte soteleyin.

İnce dilimlenmiş sığır etini tencereye ekleyin ve etler beyazlaşana kadar kavurun.

Pişmiş olan et suyunu süzün ve tencereye geri ekleyin. Kaynamaya bırakın.

Suyun kaynadığını gördüğünüzde, pirinci ekleyin ve pirinç yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Arada sırada karıştırarak yapışmasını engelleyin.

Çorbanın kıvamını kontrol edin ve isteğinize bağlı olarak su ekleyerek ayarlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Kkori Gomtang’ı servis yapmadan önce ince doğranmış yeşil soğan ve biber gevreği ile süsleyin.

Editör: Mehmet FENER