Birçok kişi yemek yaparken bazı oranlardan emin olamayıp internetten tariflere bakıyor. Güzel yemek yapmak için tariflerden şaşmayan insanlar bu şekilde aramalar yapıyor. Peki, Kars böreği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
KARS BÖREĞİ TARİFİ
MALZEMELER
Yeteri kadar tuz
175 gram un
200 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Dört tane yumurta
125 gram tereyağı
İki kilo süt
TARİF
İlk olarak un elenerek bir kap içerisine alınır. Sonrasında içerisine yumurtalar kırılır ve un ile yumurtanın birbirine karıştırılır.
Daha sonra eritilmiş olan yağın malzemelerin içerisine eklenir ve yine karıştırılır. Son olarak süt de malzemelerin içerisine ilave edilir ve malzemelerin bir kere daha karıştırılır.
Ardından bir tava alınır ve içerisi hafifçe yağlanır. Sonrasında bir kaşık hamur alınarak tavadaki yağa konulur ve sallanmak sureti ile her bir hamurun yağ içerisinde ince bir şekilde pişirilir. Hazırlanan pişmiş hamurun bir kenarda beklemesi gerekmektedir. Başka bir yerde ise peynir, ince kıyılmış maydanoz ve tuz ile bir peynirli iç hazırlanır. Hazırlanan peynirli için pişmiş olan hamurların içerisine konularak rulo şeklinde sarılır ve sonrasında da bir tepsi içerisine yerleştirilerek kısık ateşte, peynirli iç pişene kadar biraz daha pişirilerek servis edilir.
MEHMET FENER