Son bölümde en iyi astarlı sütlacı yapan yarışmacı, ana kadroya girmeye hak kazandı. Peki, astarlı sütlaç nasıl yapılır? İşte detaylar.

ASTARLI SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?

TV8'in popüler yemek yarışması MasterChef'in son bölümünde, yarışmacılar Gaziantep'in tescilli lezzeti olan astarlı sütlaç ile ter döktü. Farklı bir sütlaç çeşidi olan bu tatlı, izleyicilerin de ilgisini çekti ve tarifi merak edilmeye başlandı. Aşağıda adım adım astarlı sütlaç tarifini bulabilirsiniz.

MALZEMELER

Sütlaç İçin:

  • 4 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta

Astarı İçin:

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 4 çay bardağı su
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı dolusu nişasta
  • Yarım Türk kahvesi fincanı gül suyu
  • Yarım Türk kahvesi fincanı safran

TARİF

  • Pirinçlerin Hazırlanması: İlk olarak pirinçleri iyice yıkayın. Ayrı ayrı tencerelerde üzerini geçecek kadar su ekleyerek kısık ateşte pişirin.
  • Sütlacın Hazırlanması: Sütlaç için tencereye sütü dökün ve karıştırın. Şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. 1 küçük çay bardağı su ile nişastayı eritin ve sütlaç karışımından bir yemek kaşığı alıp iyice çırparak nişastalı suya ekleyin. Bu karışımı sütlaca yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin. Göz göz olana dek pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve sütlacı kaselere paylaştırarak buzdolabına soğumaya bırakın.
  • Astarın Hazırlanması: Safranı bir küçük çay bardağı ılık su ile eritin. Süzgeçten geçirip astar kısmı için olan pirincin üzerine dökün. Şeker ve suyu ekleyip karıştırarak pişirin. Nişastayı küçük çay bardağı su ile eritin ve karışıma ekleyin. Göz göz olana dek pişirin. Son olarak gülsuyunu ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  • Tatlıyı Tamamlama: Buzdolabından çıkardığınız sütlaçların üzerine hazırladığınız astarı paylaştırın. Tatlının üzerini arzuya göre süsleyerek servis edin.
Kaynak: Mehmet Fener