Birçok kişi yemek yaparken bazı oranlardan emin olamayıp internetten tariflere bakıyor. Güzel yemek yapmak için tariflerden şaşmayan insanlar bu şekilde aramalar yapıyor. Peki, MasterChef enginar dolması nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MALZEMELER

6 enginar

1 çay bardağı zeytinyağı

6 yemek kaşığı pirinç

1 demet dereotu

Yarım demet taze nane

Yarım demet yeşil soğan

1 limonun suyu

1 çay kaşığı toz şeker

Tuz

Karabiber

Nane

Fesleğen

TARİF

Enginarların yapraklarını koparmamaya özen göstererek iç kısımlarını kaşıkla alın.

İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin.

Üzerine ince ince kıydığınız dereotu, nane, yeşil soğan ve limon suyunu ilave edin. Toz şeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp pirinçler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.

Enginarları yayvan bir tencereye alın. İçlerine pirinçli harçtan doldurun. Suyunu ilave edip kısık ateşte enginar yaprakları ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Editör: Ahmet Yavuz