Birçok kişi yemek yaparken bazı oranlardan emin olamayıp internetten tariflere bakıyor. Güzel yemek yapmak için tariflerden şaşmayan insanlar bu şekilde aramalar yapıyor. Peki, MasterChef cıvıklı pide nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MALZEMELER

Hamuru için:

4.5 su bardağı un

30 gram yaş maya

2 su bardağından biraz az ılık su

2 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

700 gram dana yağsız kol veya kuzu boşluğu

4-5 adet sivri biber (ince doğranmış)

2 adet orta boy soğan (küp küp doğranmış)

4-5 adet çekirdeği çıkartılmış domates

2 çay kaşığı tuz

TARİF

Öncelikle ılık su, şeker ve mayayı bir kabın içerisine alarak karıştırın.

Maya kabarmaya başladığında üzerinde tuz ve unu ekleyerek kıvam alana kadar yoğurun.

Hamur hafifçe ele yapıştığında üzerini streç film ile örtün ve 1 saat mayalanması için dinlendirin.

İç harç için; Eti, ince doğranmış domates, biber ve soğanla birlikte harmanlayın.

Üzerine tuz ekleyerek karıştırın. Hamur mayalandığında 6 parçaya bölün.

Hamur bezelerini unlanmış tezgahta tek tek açın.

Fırını ısıtın ve içerisine yarım kap su koyun.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra açtığınız hamurları tepsiye dizin.

Hamurun içerisine etli harcı eşit olarak paylaştırın ve yayın.

200 dereceli önceden ısıtılmış fırında, 15 dakika kadar pideleri pişirin.

Editör: Mehmet FENER