Dün deprem ile güne uyanan Malatya bugün de depremle güne uyandı. Dün gece 4.0 büyüklüğündeki depremle sallanan Malatya bu sabah da 4.4 büyüklüğündeki depremle sallandı.

MALATYA'DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde dün gece de 4.0 büyüklüğünde deprem olmuştu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Saat 05.52'de 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Depremin yerin 10.83 km derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

Kandilli Rasathanesi de Malatya'da depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıkladı. Depremin derinliği 5.0 kilometre olarak kaydedildi.

BAKAN YERLİKAYA DEPREM AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’daki depreme ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya Yeşilyurt’ta 4,4 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi bir olumsuz durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: BAHRİ UÇAR