Bir çok insan vücuduna anlamlı dövme yaptırmayı oldukça seviyor. Son zamanların en popüler dövme modellerinde olan lotus çiçeği dövmesi ise revaçta olan dövme modellerinden. Peki lotus çiçeği dövmesi anlamı? Lotus çiçeğinin manevi anlamı...

LOTUS ÇİÇEĞİ ANLAMI


Lotus çiçeği genel olarak manevi şekilde temizliği temsil eder. Hayatında kötülüklerden arınmış, hatalarından gereken dersleri çıkartmış olan temiz bir kişiliği idealize ederler. Bir diğer taraftan da ebedi yaşamın sembolü olarak görünür. Lotus çiçeği, her anlamda manevi yönü çok kuvvetli olan bir çiçek türüdür ve kesinlikle özel bir türdür.


Manevi değeri oldukça yüksek olan bu çiçeği hediye etmek de gayet yerinde bir karar olacaktır. Şık bir jest olan lotus çiçeği karşı tarafa manevi, saf ve masum bir ilişkinin mesajını vermek için çok doğru bir tercih olacaktır.

LOTUS ÇİÇEĞİ DÖVMESİ NE ANLAMA GELİYOR?


Saflık ve temizliğin simgesi olan lotus çiçeği aynı zamanda bilgeliğin de sembolüdür. Bu nedenle lotus çiçeği dövme olarak da çok sık tercih edilen bir türdür. Yüzyıllar boyunca Budizm ve Hinduizm inanışlarında kendisine çok büyük bir yer edinen lotus çiçeği, kirli sular ve bataklıklarda yetişen bir bitki çeşidi olmasına rağmen en temiz bitki olarak anılır ve etrafındaki tüm bu kirlilikten etkilenmez.