MURAT KURUM'DAN ELEŞTİRİ

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Mevcut toplu taşıma sorunlarına dikkat çeken Kurum, filo yorgunluğunun yanı sıra yönetim anlayışındaki ilgisizliğin de sorun olduğunu ifade etti. Kurum, İstanbul'da yaşanan toplu taşıma sıkıntılarına ilişkin olarak, "Bugün İstanbul'da metrobüste aslında 2019'daki yolcuyla hemen hemen aynı yolcu taşınıyor, baktığınızda araç sayısı fazla ama işte her gün biz yanan otobüs, arıza yapan metrobüs ve yolda kalan yolcuları görüyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti’de Değişim Rüzgarı Esecek! İşte Değişmesi Beklenen Bakanlar AK Parti’de Değişim Rüzgarı Esecek! İşte Değişmesi Beklenen Bakanlar

İMAMOĞLU ELEŞTİRİSİ

Ekrem İmamoğlu

Murat Kurum, mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da eleştirdi. İmamoğlu'nun vaatlerini hatırlamadığını ve bahaneler ürettiğini belirten Kurum, "Vaatlerini hatırlamayan bir belediye başkanı karşımızda duruyor, 'Ben onu hatırlamadım, öyle bir vaat vermedim, verdim ama başlayamadım. İşte fizibilitesi yetişti, yetişmedi' gibi bahaneler üretiyor. Hani 'Engelleniyorsunuz' diyorlardı ya bu açıklamaları aslında engellenmediklerini de net şekilde ortaya koydu. Kendileri olaydan bihaber'' ifadelerini kullandı.

ANKET SONUÇLARI

Anket

Murat Kurum, elindeki son anket sonuçlarını da paylaştı. Kendilerinin önde olduğunu belirten Kurum, "31 Mart akşamı kazanacağız. Bunu gittiğimiz her yerdeki coşkudan, heyecandan, azimden görüyoruz. Sahadaki ilgi, sevgi doğal anketi gösteriyor. 1-1,5 puan biz öndeyiz dediğimiz yerden bunun üzerine koya koya gidiyoruz. Şu an 1,8 puan fark var. Bazı araştırma şirketleri bunun çok daha üzerinde olduğunu da ifade ediyorlar. Üzerine koyarak farkı aça aça büyük bir zaferi kazanıyor olacağız" şeklinde konuştu.

KÜRT VATANDAŞLARA YAKLAŞIM

Murat Kurum

Murat Kurum, İstanbul'da yaşayan Kürt vatandaşlara da değindi. "Kürt dostu olmak, Kürt vatandaşlarımızı istismar etmek midir, yoksa Kürt ve Alevi nüfusumuzun yoğun olduğu yerlere hizmet götürmek midir?" sorusunu yönelten Kurum, "Kürt dostu olmak, her bir vatandaşı eşit görmektir, kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden eşit hizmeti sunabilmektir" dedi.

Murat Kurum'un açıklamaları, İstanbul'da yaklaşan seçimler öncesinde önemli bir yere sahip. Akıllarda kalan sorular ve değerlendirmeler, seçmenin kararını şekillendirecek önemli unsurlar arasında yer alıyor.

Muhabir: Mehmet Fener