Gaziantep İl Müftülüğü ve TDV KAGEM Gaziantep Şubesi iş birliğiyle Balıklı Meydanı’nda açılışı gerçekleştirilen sergide, ortaokul öğrencilerinin çizimleriyle Kudüs´teki Müslümanların yaşadığı sıkıntıları anlatan Mescid-i Aksa, Kubbet-üs Sahra ve Kudüs konulu 33 resim sergilendi.

Sergiyle ilgili açıklamada bulunan İl Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın, “Kökleri tarihin derinliklerine dayanan, evrensel değerlerin sembolü, vahyin kutsadığı şehir Kudüs’te insan hakları ihlallerinin ortasında çocuk olmanın zorluklarına dikkat çekmek, bölgede yaşanan çocuk hakları ihlallerine başka bir coğrafyadan çocuk gözüyle tanıklık edip sanat yoluyla çocukların zihninde nasıl bir dünya tasavvuru olduğuna dair bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu sergiyi düzenledik” dedi.

Aydın, Türkiye’nin Kudüs ve çocuklar konusunda sergilediği takdire şayan tutumu ile insanlığa örnekliğini çocukların çizimleriyle ifade etmelerine imkan sunduklarını belirtti.

Vatandaşın büyük bir ilgi gösterdiği resim sergisinde gönüllü ressamlarda sanat yoluyla Gazze’ye desteklerini dile getirdiler.

Editör: Mehmet FENER