Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi herkes tarafından merak edilen ve sevilen bir dizi olarak biliniyor. Bundan dolayı birçok kişi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin konusunu ve oyunlarını merak ediyor. Peki, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizi konusu nedir, oyuncuları kimdir? İşte isimleri…

KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ DİZİSİ KONUSU NEDİR?

Senaryosunu Serdar Öznalan'ın kaleme aldığı Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi dizisi, 1169 ile 1193 yılları arasında Suriye ve Mısır Sultanlığı yapan ve Eyyubiler devletini kuran Büyük Kumandan Selahattin Eyyubi'nin hayat hikayesini ekranlara taşıyacak.

Seyircilerini 10. yüzyıla götürecek olan dizi, asırlar önce mukaddes şehir Kudüs'ü işgalden kurtaran Büyük Kumandan Selahaddin Eyyubi'nin büyük başarılarına ve zorlu hayatına odaklanacak.

Dizinin fragmanına Kudüs'ün fethinin ve ardından İslam aleminin yeniden yükselişinin vurgulandığı ve Eyyubi'nin "Kudüs fedakarlıktır" sözü damga vurmuştu.

SELAHADDİN EYYUBİ KİMDİR?

Selahaddin Eyyubi, 1137- 1193 yılları arasında yaşamıştır. Eyyubiler Devleti'nin kurucusu ve ilk hükümdarıdır. Onu tarihte ünlü bir şahsiyet haline getiren olay ise, 1187 yılında Kudüs'ü Haçlılardan geri almasıdır. 4 Temmuz 1187 tarihinde gerçekleşen Hıttin Muharebesi'nde, Kudüs Kralı Lüzinyanlı Guy'ı yenmmiş ve ordusunun büyük bir bölümünü yok etmiştir. Böylece, Kudüs üzerindeki 88 yıllık Hristiyan hakimiyetine son vermiştir. Selahaddin Eyyubi, üçüncü Haçlı Seferi'nde İngiliz Kralı 1. Richard'a (Aslan Yürekli Richard) yenilse de yaptığı antlaşmayla Kudüs'ü teslim etmemiştir. Daha sonra Mısır'ı almış ve kendini Mısır Sultan'ı ilan etmiştir. Hem hayatı boyunca hem de ölümünden sonra, her zaman "Kudüs Fatihi" olarak anılmıştır.

KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ DİZİSİ OYUNCU KADROSU

Dizide Uğur Güneş ve Dilin Döğer ikilisine; Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız gibi isimler eşlik ediyor.

MEHMET FENER

Editör: Mehmet FENER