Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kredi kartı sahiplerini ilgilendiren önemli bir kanun teklifi sunuldu. Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında kredi kartlarında yıllık ücret kesintisi yapılmasının yolu açılıyor.

İŞTE DETAYLAR

Savunma Sanayi Fonunun gelirlerinin artırılması amacıyla yeni bir düzenleme geliyor. Düzenleme kapsamında 12 maddelik kanun teklifi TBMM başkanlığına sunuldu. Fon gelirlerinin artırılması ile ilgili en dikkat çekici madde ise kredi kartı sahiplerini ilgilendiriyor. Buna göre, limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira ücret alınması planlanıyor.

Noterlik işlemlerinde, taşınmaz satışlarında tapuda alınan bedel kadar ücret; sıfır araç tescil işlemlerinde 3.000 TL, ikinci el araç devirlerinde ise 1.500 TL ücret alınacak.

Noterlerde yapılan diğer işlemler için işlem başına 75 TL noterlik ücreti alınması planlanıyor.

Tapu ve kadastro işlemlerinde, taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL, diğer tapu işlemlerinde ise 375 TL ücret talep edilecek.

Kaynak: Haber Merkezi