Kadınların artık bir istekten çok, ihtiyaç olarak gördükleri makyaj malzemeleri ve bakım ürünlerindeki fiyatlar görenleri şok ediyor. Yüksek enflasyon herkesi zor durumda bırakırken artık neredeyse her kadın tarafından kullanılan kozmetik ürünlerinin yüksek fiyatları, kadınların bütçelerini zorluyor.
Son dönemde her üründe olduğu gibi kozmetik ürünlerinde de fiyat artışı hızlı bir şekilde devam ediyor. Kadınlar için minik bir makyaj çantasını doldurmak bile, binlerce liraya mal oluyor. Sadece makyaj ürünleri değil cilt için vitaminler, serumlar, krem ve maskeler de yüksek fiyatlardan satılıyor. 


BÜTÇE AYIRMAKTA ÇOK ZORLANIYORUM 
İş hayatı nedeniyle her gün makyaj yapmak zorunda olduğunu söyleyen Sevgi Salık, "Bütçe ayırmakta çok zorlanıyorum artık. İşim gereği sürekli bakımlı ve makyajlı olmak zorundayım. Ancak iyi bir maskara bile 300 liradan aşağı değil. Alsam olmuyor, almasam olmuyor. İndirim var diyorlar ama nerede, ben fiyatlarda bir değişiklik göremiyorum." dedi. 
FİYATLAR ÇOK YÜKSEK 
Cilt sorunu yüzünden mecburen bakım ürünleri kullandığını söyleyen Sude Uçar ise "Cildim sivilcelenmeye çok meyilli ve dönem dönem aşırı sivilcelenmeler oluyor. O yüzden aynı markanın ürününü set halinde kullanıyorum. Geçen ay neredeyse 3 ürüne 2 bin lira verdim ve bu ürünleri sürekli almam gerekiyor. Fiyatlar çok yüksek ama yapacak bir şey yok cildim için kullanmak zorundayım." diye konuştu.

AYLİN CIKCIK

Editör: Ahmet Yavuz