Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğinde, ‘’Yeşil Sanayi Destek Programı’’ ve AB Yeşil Mutabakatı kapsamında ‘’İşletmeleri Bekleyen Değişimler ile Yeşil Dönüşümün Verimliliğe ve Rekabete Etkisi’’ konulu bilgilendirme toplantısı Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSOMEM) gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci, 2023 yılında KOSGEB tarafından Gaziantepli firmalara, verilen destekleri de anlattı.

KOSGEB’İN TÜRKİYE GENELİ DESTEK MİKTARI 18 MİLYAR TL OLDU

KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci de yaptığı konuşmasında, ‘’Yalın dönüşüm, dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüme hem ülke hem sanayi hem de toplum olarak ayak uydurmak zorundayız. Verimliliğe ve tasarrufa dikkat ederek firmalarımızda yüksek üretim maliyetleri noktasında oluşabilecek problemlerin önüne geçmeliyiz. Bu anlamda Gaziantep Sanayi Odası ile gerçekleştirmiş olduğumuz bu ve benzeri programların büyük önem taşıdığını belirtmek isterim. Dönüşüme ayak uydurmak isteyen firmalarımıza yönelik KOSGEB olarak geçen yıl Türkiye geneli 18 milyar TL’lik desteğin 1 milyar TL’sini Gaziantep'e verdik ve elimizden gelen her türlü desteği de vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kendirci’nin açıklamaları, Gaziantepli KOBİ’lerin 2023 yılında 18 milyar TL’lik destekten Aslan Payı aldıklarının da göstergesi oldu.

Kaynak: Nevre Duman