KOSGEB İş Geliştirme Desteği: 1,5 Milyon Liraya Kadar Geri Ödemeli Destek Başvuruları Başladı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), yeni iş geliştirme desteği başvuru sürecini başlattı. 2024 yılı için duyurulan bu program kapsamında girişimcilere 1,5 milyon liraya kadar geri ödemeli destek sağlanacak.

Girişimci Destek Programı'nda Üst Limit 2 Milyon Liraya Çıkarıldı

kosgeb-ruaw_cover.jpg

KOSGEB'in "KOSGEB Girişimcilerini Seçiyor" mottosuyla duyurduğu Girişimci Destek Programı, yeni kurulan işletmelerin sürdürülebilirliğini artırmayı amaçlıyor. 2024-2028 stratejileri doğrultusunda destek üst limiti 375 bin liradan 2 milyon liraya yükseltildi.

Başvuru Süreci ve Tarihler

2024 yılı 2. Çağrı başvuruları, 10 Mayıs - 28 Haziran döneminde gerçekleşti ve bu süreçte 3 bin 380 girişimci başvuruda bulundu. Kurullardan geçen 984 girişimci, 15 Ağustos'a kadar jüri karşısına çıkacak. Bugün başlayan 2. Çağrı başvuruları ise 30 Ağustos'ta sona erecek.

Destek Şartları ve Oranları

Kosgeb 15 Milyon Liraya Kadar Is Gelistirme Destegi Veriyor Basvurular Basladi

Girişimci Destek Programı kapsamında, girişimcilere 1,5 milyon lira üst limite kadar %80 oranında geri ödemeli destek sağlanacak. Genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olan girişimciler için üst limit 150 bin lira daha artırılarak toplamda 1,65 milyon liraya kadar destek verilecek.

Desteklenen Gider Kalemleri

KOSGEB'in iş geliştirme desteği, işletmelerin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve eğitim, danışmanlık, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarım, sınai mülkiyet hakları gibi çeşitli gider kalemlerini kapsıyor.

Hangi Sektörler Yararlanabilir?

Kosgeb 15 Milyon Liraya Kadar Is Gelistirme Destegi Veriyor Basvurular Basladi 2

NACE Rev. 2'ye göre "İmalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, bilgi hizmet faaliyetleri, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri" sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler, iş geliştirme desteğinden yararlanabilir.

Faizsiz ve Komisyonsuz Geri Ödeme İmkanı

Destek programında geri ödemeli destekler için herhangi bir faiz ve komisyon uygulanmayacak olup, işletmelerin geri ödemeleri 36 aylık program süresi sonunda başlayacak.

Editör: Mehmet Fener