Malumunuz asgari ücrete ve memur maaşlarına geçtiğimiz günlerde zam geldi. Asgari ücrete ortalama 500 TL, memur maaşlarına da ortalama 350 TL zam yapıldı. Beklentileri pekte karşılamayan bir durum diye düşüyorum.

Çünkü 2021 gelmeden A'dan Z'ye her şeye zam gelmişti. Yapılan zam pekte yerinde bir hareket değildi. Bildiğiniz üzere alım gücü gün geçtikçe zorlaşıyor. Bir baba evine çocuklarına helal lokma götürmekte feci derecede zorlanıyor. Devletin bunu bildiği halde asgari ücrete ve memur maaşlarına yaptığı zamlar hiçte içaçıcı bir durum değil.

Evi kira olup eşi ve 2 çocuğu olan bir aile ay sonunu getirmekle öyle bir cebelleşiyor ki baba ve anne kendini aç bırakma noktasını geliyor ve boğazından kısıyor da kısıyor. Ama bu nereye kadar gidecek? Bir deri bir kemik kalana kadar mı yoksa can bedenden çıkana kadar mı?

Birileri çıkıp buna bir çözüm bulmalı artık! Geçim sıkıntısı adı altın da bu ülkede kadına şiddet, çocuğa şiddet ve aile şiddet almış başını gidiyor. Sonra olanlar o zavallı masum insanlara oluyor.

Geçtiğimiz günlerde ismini vermeyeceğim zaatı muhteremin biri şöyle diyor. Bu ülkede yoksul yok, biz insanımızı mahçup etmeyeceğiz diyor ve kendilerinin aylık 25 bin TL ile geçinemediklerini söyleyip ardından hemen asgari ücreti 2825 olarak açıklıyor. Madem sen aylık 25 bin TL ile geçinemiyorsun peki sorarım sana, 2825 lira alan bir ev nasıl geçinsin?

Hem sizin maddi ve manevi anlamda ki bütün ihtiyaçlarınız ücretsiziken nasıl geçinemiyorsunuz?
Derhal ekonomik anlamda plan projeler yapılmalı, yeni kalıcı ve faydalı ekonomik reformlar yapılmalı aksi takdide işler hiçte iyiye gitmeyecek. İnsanların refah seviyesinin yükseltilmesi için maddi ve manevi ihtiyaçlarını takdim edecek işler yapılmalı.