Kış aylarının yaklaşması ile birlikte vatandaşların kışlık yakacak odun ve kömür telaşı da başladı. Kömür almak için mahrukatçılar sitesine ya da oda kayıtlı esnafa giden vatandaşlar, kışlık yakacak ihtiyaçlarını karşılıyor. Geçen yıllara oranla kömür satışlarında büyük orana düşüş yaşandı.

www.referansgazetesi.com.tr’ye konuşan Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Erdal Demir, denetim çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Mahrukatçılar Sitesi’ne gelen tüm araçları durdurduklarını, kilo, ürün denetimleri yaptıklarını aktaran Demir, “Bir dönem ürünlerin eksik geldiğini görmüş, bu konuda firmalara gerekli uyarılar yapmıştık.  Düzenli olarak oda olarak kömürlerden numune alarak denetimler yapıyoruz” dedi.

420098676 2320704828118574 3800298793487742299 N

ŞOK MANZARA

Yapılan denetimlerde karşılaştıkları hileleri anlatan Demir, “Siteye giren 3 firmaya ait kömürlerde de aynı durumla karşılaştık. İthal olarak lanse edilen kömürlerin içerisinde yerli kömür, taş ve kömür tozuna rastladık. Bazı torbalarda yaklaşık 1,5 kilogram ağırlığında taş olduğunu tespit ettik. Firmaları çağırarak konuyla ilgili gerekli uyarıları yapacağız. Durumun devam etmesi halinde ise gerekli mercilere şikayetler yapılarak, durum bildirilecek” dedi.

Demir, esnafın ve vatandaşın hukukunu korumak için bu hilelere geçit vermeyeceklerini, bu firmaları siteye sokmayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Nevre Duman